Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.1.2018, Jan Vítek, aktualita
Umělá inteligence může sloužit lidem, ale také slouží společnostem k tomu, aby tyto lidi co nejvíce odlehčila od peněz. Nyní se objevila studie, jak AI využít v herních systémech, jež si vytvoří hráčův otisk, aby jej použila v systému mikrotransakcí.
Mr.GO! (103) | 17.1.201812:07
Já si myslím, že doba, kdy hra byla pro zabavení už je dávno za náma. Vzpomínáte na titul half life, s jednoduchým­- podařeným multiplayerem pro LAN, který byl ve své době ve hře jen něčím tak trochu navíc ? Když si teď vezmu nějakou aktuální hru, tak ji teď bez internetu prakticky skoro nejsem schopen zprovoznit ­(nainstalovat a spustit­). A abychom si zahráli ­"multilayer­" jako za starších časů? a natož bez internetu? to už asi ani neexistuje pokud není člověk softwarový specialista.
Rád bych si občas zahrál se starou partou něco novějšího na chalupě, kde není signál a internet. Chápu že jde doba dopředu, a je fajn mít možnost hrát s kýmkoliv na světě, ale to prosté kouzlo se z toho vytratilo, a bylo nahrazeno ­(S­)prostým byznysem.
A teď ještě vymýšlejí sofistikovanější metody, jak z hráčů dostat víc peněz, než nějakou výpočetní optimalizaci, datovou nenáročnost... Vždyť jen přečtení licenční smlouvy zabere čímdál více času, neexistuje rovroprávnost mezi studiem a uživatelem.
Možná už stárnu ale mám dojem že čímdál víc se blížíme době, kdy budeme platit i za to, že můžeme dýchat.
Odpovědět3  0
sejda (16) | 17.1.20188:41
Vzpomenete si na tu ­"psychologickou hru­", kterou hral Ender ve filmove podobe romanu?
Bude takto vypadat boucnost hrani? ;)
Odpovědět0  0
Tomcat2 (645) | 16.1.201817:38
Mám takový pocit, že doba her už skončila...
Odpovědět4  0
Aros (547) | 17.1.20181:10
No mě napadá jedno takové řešení. Není moc objevné, ale za to velmi spolehlivé. Hry s mikrotransakcemi vůbec nekupovat...

Teď jsem si se zděšením všiml, že na Zaklínači 3 mám nahráto už. 230 hodin ­(včetně datadisků­) a to to stále nemám dohráté. A to je jenom single player. Tak se mají dělat hry...
Odpovědět1  0
sejda (16) | 17.1.20188:29
Tak to nejak flakate, ja mam v Zaklinaci nejakych 400 hodin a jeste jsem se k datadiskum ani nedostal.
Nutno ale napsat, ze tituly, ktere jdou hrat dlouho nebivaji mezi hraci moc oblibene .. podle Achievmentu na Steamu jde pak videt, ze drtiva vetsina ani nedoslo do Skellige a uz Velen jim pripadal az prilis rozsahly .. coz by mohla AI prizpusobit.
Ale urcite ne ve smyslu ­"zaplat za mensi obsah­" ale taky urcite ne ve smyslu ­"zaplat za vice misi­".
Odpovědět0  0
Aros (547) | 17.1.201810:02
Jo s tím souhlasím. Hry hraju výhradně kvůli příbehu, tudíž mi vadí takové to umělé natahování a la Assassins Creed, se sbíráním vlajek, fragmentů ­(které doteď netuším, proč vlastně sbírám­) truhel s pár drobnými, které stejně není za co utratit atd. Celkově nemám rád hry s otevřeným světem, protože se tam ztratím, nevím, co mám dělat, trvá to výrazně déle, než proběhnout koridorem atd. Nicméně Zaklínač je první hrou, kterou zvládám hrát tak dlouho a pořád mě to baví. Fakt to kluci z Polska zvládli moc dobře...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.